Unna dig hälsosam hud

Året 2020 har inte varit lätt för någon. Med pandemin som sköljer över världen har vi gjort vad vi kunnat för att skydda oss – vi har stannat hemma så mycket vi kan, vi har jobbat hemifrån om det gått och vi håller avstånd till andra. Allt det här gör vi fortfarande. Nu drar det mot jul och det blir en annorlunda högtid för oss allihop. Då är det dags att unna dig något extra, något som lyser upp din tillvaro och som tar hand om dig inifrån och ut.

Oasen i en tuff vardag

När du inte kunnat röra på dig så mycket som du är van vid, och inomhusluften påverkar både din hud och ditt humör, så kan det behövas härligt vårdande produkter. På Hudoteket finns allt du kan tänkas behöva och lite till. De har en skönhetssalong som strålar ut över fyra våningsplan i Jönköping, men när vi nu ska vara lite försiktiga så har de även en fullskalig och välsorterad webbshop som du lätt besöker online. Även om du besöker Hudoteket digitalt kommer du få upplevelsen att du är på plats i deras trygga och professionella omvårdnad. Här finns ett brett utbud av högkvalitativa hud- och hårvårdsprodukter, och väljer du att besöka dem så erbjuder de både ansiktsbehandlingar och massage. Allt är självklart coronasäkert. Skulle du behöva hjälp kan du när som helst kontakta deras kundtjänst och alltid få samtala med en diplomerad hudterapeut.

Vikten av själavård

Detta är sättet att ta hand om dig själv och unna dig något litet extra under den här prövande tiden vi alla går igenom. När det är extra tufft blir det lätt att vi glömmer bort oss själva, men till slut når vi en punkt då kroppen börjar säga ifrån. Det är viktigt att vi tar hand om oss själva också, och ger oss själva lite välbehövlig själavård. Då kan ett besök på Hudoteket vara en fantastisk start. Ett annat sätt att ta hand om oss är att ge oss ut i friska luften. Försök få en dos sol och frisk luft varje dag, men tänk på säkerheten och rör dig där det är så få människor som möjligt, speciellt om du är äldre. Andas in och ut med näsan för bästa syresättningen, och försök ägna dig åt någon intressant hobby när du är hemma – kanske teckna, måla, modellbygge, läsa, hemmaträning eller något handarbete. Håll igång hjärnan med exempelvis sudoku, korsord, datorspelande (bra för hjärnan även när du är äldre). Försök må bra varje dag.

marinate