Respektera din och andras hälsa med säkra munskydd

Coronapandemin har gjort människor mer medvetna om smittoriskerna i samhället. Att respektera sin egna och andras hälsa är för många en självklarhet, men COVID-19 har gjort människor uppmärksamma på att de omedvetet kan smitta andra människor. Med några enkla tips kan du skydda dig själv och människor i din närhet mot vissa smittsamma sjukdomar.

Bär munskydd

Det har debatterats flitigt angående om vanliga munskydd hjälper för att skydda sig mot coronaviruset. Experter är oeniga och olika länder har infört olika krav. Smittskyddsexperter och läkare menar att det finns många fördelar med munskydd, men det största problemet är att vanliga varianter inte sluter tätt. Det krävs således att du bär munskydd av hög kvalitet för att de ska skydda mot små partiklar. Hos maskzofsweden hittar du säkra munskydd och annan skyddsutrustning. Du kan enkelt välja skydd som är anpassade efter din aktivitet eller situation, exempelvis om du ska besöka släktingar på ett äldreboende eller om du ska flyga. Munskydd har visat sig vara mycket effektiva för att minska smittspridningen om de bärs av folk som redan är smittade. De skyddar mot nysningar och hostningar och gör att virus inte sprids i lika stor omfattning som annars. Med andra ord bör du bära munskydd med respekt för andra människor vid minsta sjukdomssymptom.

Tvätta händerna

God hygien är mycket viktigt för din och andras hälsa. Genom att tvätta händerna ofta och regelbundet minskar risken för smittspridning. Smittämnen fastnar ofta på händerna och sprids vidare när du rör andra människor eller olika objekt. Det är rekommenderat att tvätta händerna med tvål och vatten i minst 20 sekunder. Handsprit är ett bra alternativ när du är ute och inte har möjlighet att tvätta händerna.

marinate