Vårda din hy och ditt skägg

Hälsa och välmående hör ihop. Den som lever ett hälsosamt liv brukar ofta också vilja utstråla denna livsstil. Att utstråla hälsa och välmående kan man göra på olika sätt och många gånger ger en välmående person automatiskt ett gott intryck utåt. Det finns dock alltid saker man kan göra för att förbättra sitt yttre, bland annat kan man ta hand om sin hy och sitt skägg på ett sätt som gör det hela ännu bättre.

Att ta hand och vårda sitt skägg

Det är mycket trendigt att ha skäggväxt i ansiktet som man. Många män har antingen en stubb eller en längre växt. För att man med sin skäggväxt ändå ska se välvårdad ut behöver man ta hand om skägget och hyn i ansiktet.

I och med denna skäggtrend som nu råder finns det många produkter på marknaden för den som är intresserad. Det finns en sida som heter gents som bland annat har ett brett utbud av skäggfärg, skäggsaxar, kammar, borstar, skäggtrimmers med mera. För den som inte visst finns det även skäggplattänger, skäggvax, skäggolja och skäggshampoo och balsam. Ett välvårdad skägg ska vara trasselfritt, glansigt och noggrant klippt eller trimmat. Det finns förstås även salonger att besöka för att få sitt skägg fixat, trimmat eller kammat. Dessa salonger blir allt vanligare och vanligare och finns snart i varje liten ort, likt frisörsalonger. Den som inte testat att gå till en barberare, som det kallas, borde ge det och chans och se vilka fina resultat det kan ge.

Att ta hand om sin hy som man

Att vårda sin hy är mycket viktigt, dels för hudens egen skull men också för hur den ser ut utåt. Viktigast av allt brukar vara att återfukta huden så att den kan behålla sin elastisitet och spänst. Detta gör man enklast genom att använda återfuktande hudkrämer anpassade efter sin egen hy. Man brukar skilja på oljig hy

, torr hy och blandad hy. Man kan gå till en skönhetssalong, skönhetsbutik, apoteket eller hudterapeuten för att ta reda på vilken hudtyp man har. När man vet vilken hudtyp man har är det enklare att välja ut vilka produkter som man bör använda för att få så bra resultat som möjligt. Det är även viktigt att tvätta sitt ansikte med produkter som är anpassade till sin egen hy. Även om man inte bär smink är det viktigt att tvätta ansiktet regelbundet. Ansiktet utsätts både för väder och vind och därmed också för avgaser, smuts, damm och annat som far omkring i luften. För den som önskar hitta ansiktsprodukter till bra priser rekommendera att göra ett besök på gent.se där utbudet är stort och anpassat just till män som är måna om sitt yttre.

marinate