Hitta hälsan i hemmet

För att en människa ska må riktigt bra så är det viktigt att ha ett trivsamt hem som passar den personliga smaken. Det är här man har sin alldeles egna fristad där allt som har med jobb och stress skall glömmas bort, och där man tillåta sig själv att koppla av och bara vara. Trivseln kommer dock inte med automatik och det krävs lite strategi och planering för att kunna få den där hälsan i sitt hem, och det fungerar både på ett fysiskt och ett mentalt plan. Dekor, rymd, färger och omgivningar spelar alla en viktig roll, liksom egna initiativ, idéer och aktiviteter.

Hos många människor är den ultimata drömmen att hitta ett hem utomlands och det kan idag göras till verklighet tack vare firmor som mowido, där varje kunds individuella önskningar tas på stort allvar för att det perfekta huset eller den mest åtråvärda lägenheten skall hittas. Vare sig det handlar om en lya i en liten italiensk stad, ett strandhus i Spanien eller en stuga i alperna så går det att följa sina drömmar och med det ett liv mot större lycka.

Hemmet som ger hälsa

Så hur påverkar ett hem den personliga hälsan rent konkret? Studier visar att människor som tycker om sina hem har en mer positiv inställning till livet överhuvudtaget, och att de känner sig mer taggade att syssla med allt från träning, matlagning och olika hobbys. Hemmet blir gärna ett pågående projekt där man fyller sin omedelbara omgivning med vackra föremål, grönska, sköna möbler och fina foton. Att ha ett glatt och harmonisk sinne är guld värt, och kan ha rent fysiska effekter på saker som blodtrycket och stresshormoner, vilket i sin tur leder till ett förbättrat immunförsvar och en starkare kropp.

Man kan också införa en bra träningsrutin i sitt hem utan att för den delen behöva installera ett regelrätt gym. Genom att sätta på sin favoritmusik och dansa runt i vardagsrummet i tio minuter om dagen får hjärtat och blodomloppet stimulans och har man trappor kan man till exempel göra det till en daglig exercis att stiga upp för varje trappsteg fem gånger vilket ger bra benmuskulatur. Har man precis flyttat utomlands är det ett perfekt tillfälle att gå långa promenader för att upptäcka sina nya omgivningar och är det nära till stranden är en simtur eller en joggingrunda fantastiska träningssätt.

Genom att göra sitt hem och sin omgivning till en del av både den psykiska och fysiska hälsan blir det också lättare att tackla de problem som oundvikligen dyker upp under livets gång. Det går att jämföra med en rustning som skyddar en mot olika attacker. Att njuta av hemmet innebär ett mer kvalitativt liv för alla inblandade, och med lite vilja och ambition kan det bli en högst reell verklighet.

marinate