Ditt hems påverkan på din hälsa

Vår hälsa påverkas inte bara av vad vi äter och hur mycket som vi rör på oss, även vårt hem påverkar hur vi mår. Det är viktigt att skapa ett hem som du mår bra i och som inte ger dig någon sjukdom.

Hemma

Det finns ingen plats som hemma, stället där vi kan slappna av, vara oss själva och bara vara. Därför är det är viktigt att vårt hem påverkar vår hälsa optimalt. Om du inte trivs i ditt hem måste du göra något åt det. Men det kan också vara så att du trivs i ditt hem, men att du ofta känner dig trött. Det är viktigt att du kollar så att du inte har något som ger dig allergi, som mögel eller dåligt byggmaterial. Du måste också regelbundet göra en obligatorisk ventilationskontroll, för att försäkra dig om att du andas bra luft. Radea utför ventionaltionskontroller, så kontakta dem och försäkra dig om en god hemmaventilation.

Inredning

Hur vi inreder och städer våra hem påverkar hur vi trivs och mår. Du bör regelbundet städar ditt hem och försöka att plocka undan saker, särskilt om du har lätt att känna dig energilös och nedstämd. Tänk också på att färger påverkar vårt mående: att tapeterna om ett rum kan göra underverk. Vi mår också bra av levande växter. Om du inte har gröna fingrar, kan du satsa på lättskötta bladväster, som garderobsblomman, som överlever nästan allt.

marinate