Låt naturen läka din kropp

Det finns något som är extra viktigt för såväl den mentala som fysiska hälsan. Något som finns runt omkring oss, ofta närmare de som bor i en småstad än de som bor i en stor betongdjungel. Något som är levande och som skapar ett livsviktigt ämne för människan, syre.

Det är såklart naturen med dess öppna ängar, snåriga skogar och blommande hagar vi menar. Naturen är en oerhört viktig del av det mänskliga välmåendet. Naturen får människor att känna ett välbehag i kroppen och genom att befinna sig ute i naturen släpper stress, oro och ångest för en stund. Kroppen får helt enkelt en välbehövlig paus när den befinner sig ute i naturen.

Mental hälsa i naturen

Naturen är en av de viktigaste faktorerna i ditt liv. Innan människor flyttade in i städer och skaffade sig stressiga liv levde de i symbios med naturen. De kände hur vinden blåste över kinderna, hur regnet föll och hur solen strålade varje dag. Idag är det svårt att uppleva dessa saker då jobb och stress tar upp allt för stor del av dagen.

Genom att befinna dig i naturen kan du lätta det som oroa och stressar dig. Att vara i naturen varje dag gör gott för din mentala hälsa. Du får känna de olika dofterna och höra skogens naturliga rörelser. Det kommer att inge ett lugn i dig som kommer att ge dig ro i sinnet.

Fysisk hälsa i naturen

Att vara ute i naturen gör gott får såväl kropp som skäl. Tänk dig att du joggar i ett elljusspår, plockar svamp i skogen, tältar eller går på en dagslång vandring. Du kommer att andas in frisk och ren luft. Dina lungor kommer att fyllas av syre istället för avgaser.

Dessutom kommer du att röra din kropp enligt kroppens naturliga rörelsemönster. Istället för att sitta ner i åtta timmar kommer du att klättra över fårstängsel i hagar, hoppa över bäckar, gå längs grönt gräs och befinna dig under höga träd. Kroppen får helt enkelt röra sig fritt och den får efterlängtad motion. Att röra på kroppen, gärna varje dag är livsviktigt för din fysiska hälsa under livets alla åldrar.

Kom ihåg att det inte spelar någon roll hur du befinner dig i naturen. Det viktigaste är att du gör det. Det finns en mängd spännande naturvänliga sporter och aktiviteter att ägna sig åt. Du kan cykla, promenera, fiska, ligga och sola på klippor, simma, ja vad som helst. Det viktigaste är att du lämnar buller och betong bakom dig för att insupa den hälsa och frihet som naturen skänker dig. Att vistas i naturen är som att få gratis meditation och du kommer tacka dig själv efteråt.

marinate