Hälsosam träning och kost ger en vackrare hud

Att äta rätt och träna på en lagom nivå är råd som de flesta känner till. Många har svårt att bibehålla goda träningsvanor under en längre tid och efter ett tag av hälsosam matlagning brukar pizzerians utbud locka mer än en fräsch kycklingsallad. För att långsiktigt bibehålla en hälsosam livstil krävs det tillräckligt med motivation. Ett vackert utseende kan vara ett tillräckligt inspirerande skäl eftersom det har visat sig att vi blir vackrare av träning och hälsosam kost.

 

10 år yngre hud av träning

Träning både utomhus och inomhus leder till härligt rosiga kinder. Efter ett riktigt svettigt pass upplever många att huden känns extra ren efter duschen. Även om duschen efter ett hårt träningspass är underbar är det viktigt att komma ihåg att för många duschar kan vara negativt för huden. Vatten torkar nämligen ut huden och därför är det viktigt att välja bra produkter för återfuktning. Att välja makeup som innehåller solskyddsfaktor är också ett bra tips för att skydda huden mot stark sol om du tränar utomhus. Solstrålning är nämligen en av de faktorer som får huden att åldras allra mest. Träning är däremot en riktig mirakelkur för den som vill bibehålla ett ungdomligt utseende. Senare tids forskning har visat att träning gör att hudens biologiska ålder sänks med upp till tio år.

Slank kropp och strålande hud med hälsosam kost

Rätt kost som exempelvis grönsaker, baljväxter, nötter, ägg, fisk, kött, frukt och bär gör att vi blir piggare och mår bättre. Genom att undvika skräpmat som är fattig på vitaminer och mineraler och istället välja varierad kost med högt näringsinnehåll kommer kroppens funktioner att fungera optimalt. Huden, håret och naglarna kommer att förbättras och därmed också vårt utseende. Att energinivån och orken ökar gör dessutom att vi rör oss på ett piggare och gladare sätt vilket bidrar till en härlig utstrålning.

När kosten utgår från hälsosam mat kommer kaloriintaget automatiskt begränsas eftersom de flesta inte brukar överäta ägg, fisk eller morötter. Utesluts skräpmat och läsk ur kosten minskar sötsuget successivt vilket leder till en viktnedgång hos den som har några överflödiga kilon. För att undvika att ringa till den lokala pizzerian när hungern slår till gäller det att planera måltiderna. Det kan låta trist men gör livet lättare eftersom planering och handling bara behöver göras en gång i veckan.

En god hälsa uppnås genom en kombination av rätt kost och träning i kombination med sömn och vila. Motivationen till att fortsätta träna och laga hälsosam mat är lätt att tappa. Genom att hitta din inspiration till att bibehålla en hälsosam livstil blir det mycket lättare att lyckas. En vackrare hud och en slank kropp kan vara en viktig inspirationskälla som också kommer att leda till hälsa och ett bättre mående inombords.

marinate